Marknadsföring på internet och hur du undviker att bli överväldigad

Marknadsföring på internet är ett område som erbjuder drösvis av metoder för att förbättra din försäljning. Det går nästan inte en dag utan att det dyker upp ett erbjudande om en ny fantastisk metod för att sälja mer på nätet.

Facebook, e-postmarknadsföring, Twitter, PPC, CPA, bloggar, YouTube, forum, joint venture, bannerannonsering är bara några exempel på områden och metoder som kan göra din tillvaro på nätet mer lönsam.

Och även om det är bra att ha mycket att välja bland så kan det också leda till överhettning.

Du hinner inte allt

För det är helt omöjligt att hinna med att ägna sig åt alla dessa former av marknadsföring. Med alltför många val finns risken att ingenting blir gjort och att det stora utbudet i stället får motsatt effekt.

Ju mer komplicerat vi gör någonting, desto större risk för att det inte ska bli av.

Den som försöker att bli expert på allt riskerar dessutom att inte bli bra på någonting. Och det leder i sin tur till att resultaten uteblir.

Så här gör du något åt det

Lösningen på detta är att helt enkelt begränsa dina insatser och satsa på ett fåtal alternativ tills du har lärt dig dem ordentligt. Därefter kan du gå vidare till nästa metod.

Ett bra sätt är att koncentrera dig på tre till fem metoder i taget. Bestäm dig för att lära dig dem ordentligt innan du går vidare och utvidgar din portfölj.

Välj metoderna genom att fokusera på vad du tycker har fungerat bäst hittills och vad du tycker är roligast. Det vi gärna gör, gör vi nämligen i regel bra.

Två saker du måste kunna

Värt att nämna är också att det grovt indelat krävs två typer av insatser för att tjäna pengar på internet och därför bör dina metoder också inkludera båda dessa områden:

1) attrahera besökare, det vill säga trafik, och

2) övertyga dessa om fördelarna med det du säljer, det vill säga copywriting.

När du väljer att begränsa dina insatser på det här viset slipper du att känna dig stressad över alla möjligheter som dyker upp och pockar på din uppmärksamhet.

Du hinner före dina konkurrenter

Det gör dessutom att du kommer att öka sannolikheten för att det du ägnar dig åt verkligen ska bli av. I stället för att sitta fast i en hög med olika möjligheter som enbart gör dig överväldigad så kan du koncentrera dig på några få saker i taget.

Det leder också till att du får möjlighet att utveckla dig själv och bli bättre på de metoder du fokuserar på. Ju mer du sprider ut din kompetens, desto mindre nytta kommer du att ha av den.

En spetskompetens är dessutom ett mycket bra sätt att hinna före dina konkurrenter eftersom du ökar dina möjligheter att bli bättre än dem inom vissa områden.

Lär dig mer om detta

Vill du veta mer om hur du kan ta bättre vara på din tid och bli mer effektiv, fundera på om min gratisrapport ”Tre misstag som äter upp din tid – och hur du enkelt gör någonting åt dem” kan vara något för dig.

Du kan läsa mer om rapporten här.

Lämna en kommentar

error: Copyright © 2011-2022 reklampsykologen.se
Don`t copy text!