Att synas på internet – tre plugin för en effektivare sökmotoroptimering

Att synas på internet är som bekant något av det viktigaste som finns för en internetmarknadsförare. Det kan dock vara lättare sagt än gjort att hävda sig i konkurrensen.

I den här artikeln ska vi titta på tre plugin som ökar dina chanser att synas på internet.

Om du har pysslat med sökmotoroptimering förut så vet du säkert att det huvudsakligen finns två sätt att se till att din blogg eller sajt förbättrar sin position i sökmotorerna.

Det första är så kallad on page-optimering och det andra är så kallad off page-optimering.

Enkelt uttryckt så är on page-optimering allt du kan göra på din egen sajt för att öka dina chanser att synas på internet.

Off page-optimering är  sådant som sker utanför din sajt för att förbättra din position i sökmotorerna. Och i första hand handlar det om att få andra sidor att länka till dig.

De plugin vi ska titta på här hjälper dig med din on page-optimering.

Plugin #1: SEO Smart Links

Det första pluginet heter SEO Smart Links. Som jag nämnde förut så handlar off page-optimering till stora delar om att få andra sajter att länka till dig.

Men faktum är att det också spelar roll hur mycket du länkar till dina egna artiklar från din egen sajt. Även dessa interna länkar gör din sökmotoroptimering bättre och förbättrar dina chanser att synas på internet.

Ett sätt att göra denna internlänkning är att varje gång du skriver en artikel eller ett inlägg gå igenom dina övriga artiklar och hitta lämpliga inlägg att länka till.

Betydligt mer bekvämt är dock att använda sig av ett plugin som heter SEO Smart Links. Detta plugin länkar nämligen automatiskt vissa nyckelord till artiklar på din sajt som har med det aktuella ordet att göra.

Du kan exempelvis ställa in det så att ordet sökmotoroptimering alltid länkar till en viss artikel som handlar om just detta.

Det gör att du ständigt länkar till dig själv utan att du behöver lägga någon möda på det

Plugin #2: All in One SEO Pack

Det andra pluginet jag vill ta upp heter All in one SEO pack och är ett klassiskt plugin för den som vill öka sina chanser att synas på internet och i sökmotorerna.

Detta plugin innehåller mängder av bra funktioner som hjälper dig att synas på internet.

Bland de funktioner jag själv sätter mest värde på är möjligheten att skapa egna unika titlar och metabeskrivningar, det vill säga den text som syns i sökmotorerna, för varje artikel eller enskilt inlägg.

All in one SEO finns som både gratis- och betalversion, men du kommer långt med gratisversionen.

Plugin #3: Google XML Sitemaps

Det tredje och sista pluginet heter Google XML Sitemaps och skapar automatiskt en så kallas sitemap för din sajt. Detta plugin hjälper sökmotorerna att förstå hur din sajt är uppbyggd och gör det lättare för dem att indexera de sidor som finns på den.

Värt att tillägga är att jag har hört vissa sökmotorexperter hävda att sitemaps inte har någon större betydelse för din sökmotoroptimering. Å andra sidan har jag hört andra som hävdar motsatsen.

Och med tanke på hur enkelt det går att skapa en sitemap med detta plugin tycker jag att det kan vara värt en minut eller två för att vara på den säkra sidan.

Många sätt att synas på internet

Det är nog få områden inom internetmarknadsföring som innehåller så mycket riktlinjer och olika teorier som just sökmotoroptimering. Och det finns egentligen ingen gräns för vad du kan göra för att förbättra dina chanser att synas på internet.

Att försöka hinna med allt detta vore att frivilligt köpa sig en biljett till utbrändhet. Men dessa plugin kan bidra med en hel del utan att ta alltför mycket tid och energi i anspråk.

Varje liten sak du kan göra för att förbättra dina möjligheter att synas på internet och ligga lite bättre till än dina konkurrenter är ett steg i rätt riktning. Och då är dessa plugin en bra början.

Vad är dina erfarenheter av detta? Har du själv några bra tips på plugin som har hjälpt dig att synas på internet?

Lämna en kommentar

error: Copyright © 2011-2022 reklampsykologen.se
Don`t copy text!